艺人:Afion
推荐数:
专辑数: 1 歌曲数:12
Afion歌手简介:
克罗地亚美民谣团
Afion je akustična skupina koju čine glazbenici iz Hrvatske, od nedavno i jedan glazbenik iz Makedonije. Sviraju vlastite interpretacije tradicijskih pjesama s područja od Mure do Pirina, ponekad malo i šire i duže, u kojima se odražava široka paleta ljudskih osjećaja (ljubav, životna radost i vedrina, ali i tuga, čežnja, bol i sevdah).
Afionov zvuk je istovremeno prozračan i snažan, lepršav i zemljan, ali uvijek prirodan te osvaja svojom izravnošću i toplinom. Glavno obilježje Afiona jest nepretencioznost i prirodnost.
U 5 godina postojanja Afion je iz studentske grupe nastale spontanim okupljanjem koja je svirala sebi za dušu, prerastao u pravu klupsku atrakciju, šireći dobru energiju gdje god se pojavljivali, ali ujedno dobro funkcionira i na mnogo većim pozornicama. Do sada su održali gotovo 200 koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Rusiji, Švedskoj, Francuskoj te na Šetlandu.
U listopadu 2006. snimaju svoj prvi album u izdanju diskografske kuće Aquarius records. Album je nominiran za Diskografsku nagradu Porin 2007. u kategoriji Najbolji etno
该歌手的专辑列表